Recept; een appel kaneel cake

Goedemorgen allemaal. Het klinkt bijna als bij de luizenmoeder… haha. Het is weer maandag en dat betekend dat het weekend er al weer op zit. Normaal gesproken zou er vandaag een plog online komen, maar ik moet heel eerlijk bekennen; ik heb niet zoveel foto’s gemaakt dit weekend. Dus vandaag heb ik weer een receptje voor jullie op de blog. Het was koud afgelopen weekend en ik bakte een lekkere appel kaneel cake. Lezen jullie weer gezellig mee?

IMG_0203
Benodigdheden:
Voor een rechte cakevorm van 25 cm. of een tulband van 22 cm.

– 200 gram boter
– 200 gram zelfrijzend bakmeel (of 200 gram bloem en een zakje bakpoeder)
– 150 gram witte basterdsuiker
– 1 zakje vanille suiker
– 4 middelgrote eieren
– 1 snufje zout
– 1 jonagold of goudreinet appel
– 4 theelepels kaneelpoeder
– 3 eetlepels kaneelsuiker

IMG_0204
Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden.
Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en het snufje zout tot een romig mengsel. Voeg dan de eieren één voor één toe en mix dit tot een glad mengsel (ik laat dit meestal een minuut of 5 op de hoofste stand kloppen). Voeg dan beetje bij beetje het zelfrijzendbakmeel toe en daarna nog de kaneel. Dit blijg je mixen tot je een glad beslag hebt.


Snijd de appel in kleine blokjes en meng deze in een kom met wat suiker en kaneel. Meng met een spatel de stukjes appel door het beslag heen. Voeg dan nog de kaneelsuiker toe. Daarna doe je het beslag in een ingevette cakevorm.


Je bakt de cake in 60-65 minuten gaar en bruin in de oven. Ben je er niet zeker van of de cake gaar is? Prik dan met een sateprikker in het midden van de cake en als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat de cake afkoelen in het blik en leg hem daarna op een rooster.

Eet smakelijk!
Veel liefs, xx

Plaats een reactie